Descriere
Champ 77 WG este un fungicid de contact cu o capacitate de penetrare in plante si de protejare foarte buna. Aceste caracteristici confera produsului capacitatea de a combate ciupercile patogene, in special din grupa Phycomycete (care produc mane), dar si focul bacterian al rozaceelor._x000D_
_x000D_
Mod de actiune:_x000D_
_x000D_
Champ 77 WG este un fungicid/bactericid de contact pe baza de cupru folosit in prevenirea si combaterea manei si a arsurilor bacteriene la vita de vie, pomi fructiferi, legume, cartofi._x000D_
_x000D_
In amestec cu apa, granulele se dizolva si are loc o redistribuire a ionilor de Cu pe suprafata tratata, acestia actionand asupra fungilor si bacteriilor deopotriva. Produsul adera pe suprafata frunzelor si nu necesita adaugare de adezivi._x000D_
_x000D_
Mod de utilizare:_x000D_
_x000D_
Champ 77 WG se aplica la averizare, in perioada de vegetatie, ca tratament foliar, preventiv si curativ. Se poate aplica cu orice echipament terestru. Cantitatea de solutie este de 800-1000 l/ha pentru legume si 1000 l/ha pentru vii pe rod. La mar, in perioada de vegetatie se va lua in calcul cantitatea de 1500 l solutie/ha._x000D_
_x000D_
In legumicultura se aplica preventiv sau la aparitia primelor simptome de masa sau arsuri bacteriene, deosebit de periculoase la aceste culturi._x000D_
_x000D_
La cartof se aplica tratamente in perioada de vegetatie, la averizare si in alternanta cu alte fungicide sistemice, pentru combaterea manei la cartof._x000D_
_x000D_
La vita de vie aplicarea se va face in perioada de vegetatie in alternanta cu produsele sistemice. La inceputul vegetatiei se obtine si o rezistenta marita la ingheturile tarzii, iar ca ultim tratament spre sfarsitul perioadei de vegetatie ajuta la o maturare mai buna a coardelor si rezistenta sporita peste iarna._x000D_
_x000D_
Vita de vie: 0,2-0,3%(2-3kg/ha) sau 30g de substanta la 10 litri de apa, pentru combaterea manei._x000D_
Cartof: 0,3(3kg/ha) sau 30g de substanta la 10 litri de apa pentru combaterea manei_x000D_
Fasole: 0,25%(2-3kg/ha) sau 30g de substanta la 10 litri de apa pentru combaterea arsura comuna si aureolata._x000D_
Castraveti: 0,3%(3kg/ha) sau 30g de substanta la 10 litri de apa pentru combaterea manei, patarea unghiulara._x000D_
Tomate de camp: 0,3%(3kg/ha) sau 30g de substanta la 10 litri de apa pentru patarea unghiulara, basicarea fructelor._x000D_
Mar, par: 0,2% (2 kg/ha) sau 30g de substanta in 15 litri de apa, pentru combaterea focului bacterian si rapan._x000D_
Cantitatea de solutie/ha pentru legume este de 800-1.000 litri iar pentru vii pe rod si pomi fructiferi este de 1.000 litri._x000D_
_x000D_
Timp de pauza:_x000D_
_x000D_
21 zile la mar si vita de vie_x000D_
_x000D_
7 zile pentru legume.